25 december 2017

Kerstconcert in de Bestemming  (fotoalbum)

Op vrijdagavond 22 december en zaterdagavond 23 december heeft de Hillegomse Harmonie Kapel 2x een Kerstconcert gegeven en voor het eerst in het eigen gebouw de Bestemming. Het waren twee sfeervolle en totaal uitverkochten concerten. Medewerking werd verleend door Mirna Ackers op de dwarsfluit en Ben Weishaupt op de piano.

439B5C44 BF51 4148 9969 AF1849690971


18 december 2017

Hillegomse Harmonie Opleidings OrKest  (HHooK)

Zondagmiddag 17 december heeft HHooK het opleidingsorkest van de Hillegomse Harmonie Kapel een optreden verzorgd bij de kerstmarkt in Beinsdorp. Het was in ‘t Dorpshuis een gezellige drukte.

268CA7D7 FE09 4109 8F26 974B5F4466C2  image 2017 12 18 2


18 december 2017

Kaarten voor beide kerstconcerten zijn uitverkocht!


8 december 2017

Kaarten kerstconcert.

Het kerstconcert van zaterdag 23 december is helemaal uitverkocht. Voor vrijdag 22 december zijn nog maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar.

Wilt u nog een kaart voor vrijdagavond 22 december dan kunt u die bestellen bij //www.hhkhillegom.nl/evarusman@hhkhillegom.nl" data-mce-href="evarusman@hhkhillegom.nl">evarusman@hhkhillegom.nl


2 december 2017

Optreden Pieten Orkest

Na eerst al bij de intocht van Sinterklaas gespeeld te hebben wat wel een heel bezonderen ervaring was, zo voor de Sint uit lopen en leuke Sinterklaasliedjes te spelen. Werd er ook op zaterdagmiddag 2 december opgetreden op het dorp en wel van 13.00 uur tot 16.00 uur, dit was ook weer een gezellige middag met veel publiek wat het Pieten Orkest alleen maar enthousiaster maakte.

23632591 10155997712563459 2961360302264143383 o


4 november 2017

Opnamen voor Hillegom online

2 november was een drukke repetitieavond voor de kapel eerst de verkiezing van onze nieuwe voorzitter, en daarna kwam Hillegom Online voor een opname voor het Sinterklaasfeest in Hillegom. Onze dirigent mocht de Hillegomse kinderen toespreken en een oproep doen. Voor de oproep en erna werden eerst nog Sinterklaas liedjes gespeeld. In de week voor de aankomst van Sinterklaas is het te zien op www.hillegomonline.nl 

hillegomonline


 4 november 2017

Nieuwe voorzitter,

Donderdagavond 2 november hebben de leden van de Hillegomse Harmonie Kapel hun nieuwe voorzitter gekozen tijdens een buitengewone ledenvergadering.

Harry Pieters heeft de voorzitters hamer overgedragen aan Paul van Ommeren.

image 2017 11 04


2 november 2017

Beste leden van de Hillegomse Harmonie Kapel,

Op grond van artikel 7 van de “statuten van de Hillegomse Harmonie Kapel” wordt u opgeroepen voor een buitengewone ledenvergaderingop donderdag 2 november 2017 om 20:00 uur.

De reden van de buitengewone ledenvergadering is de invulling van de vacante functie van voorzitter.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 16 maart 2017 is de huidige voorzitter, de heer H. (Harry) Pieters, afgetreden.

Omdat er nog geen kandidaat was voor de invulling van de ontstane vacature heeft de heer Pieters de functie waargenomen als interimvoorzitter en toegezegd deze functie te zullen vervullen tot een geschikte kandidaat gevonden was.

Het bestuur meent een geschikte kandidaat te hebben gevonden in de heer P. (Paul) van Ommeren, woonachtig te Hillegom en stelt voor hem in de functie van voorzitter te benoemen voor een periode van drie jaar en twee maanden tot 1 januari 2021.

Na afloop van deze periode wordt de functie weer opgenomen in het reguliere rooster van aftreden. 

Eventuele kandidaten en/of tegenkandidaten, kunnen overeenkomstig artikel 9 lid. 3 van de statuten door minimaal tien leden worden voorgedragen.

Indiening van de naam van de kandidaat, tegenkandidaat dient schriftelijk plaats te vinden tot uiterlijk 24 uren vóór aanvang van deze buitengewone ledenvergadering. 

De indiening kan geschieden bij één van de bestuursleden van de vereniging.

Aangezien de benoeming van voorzitter alleen mogelijk is door de ledenvergadering is deze buitengewone ledenvergadering uitgeschreven.

Iedereen wordt daarom ook verzocht zoveel mogelijk aanwezig te zijn.


13 september 2017

Nieuwe groep met AMV leerlingen gestart op de blokfluit.

"Afgelopen dinsdagmiddag zijn de "Muzieklessen voor Kinderen" weer van start gegaan. De jongens van de gevorderde groep zijn verder gegaan met waar ze voor de vakantie mee bezig zijn geweest. Zij zullen aan het einde van het seizoen volleerd zijn om over te stappen op een ander instrument.

Maar er zijn meer enthousiaste kinderen, is gebleken. Na een korte wervingsactie hebben zich maar liefst 11 kinderen aangemeld om dit seizoen te starten op de blokfluit. Een aantal waar we ontzettend blij mee zijn en alle verwachtingen heeft overstegen.

De eerste les begon dan ook wat chaotisch met zoveel leergierige kinderen. Na de les hebben we koppen bij elkaar gestoken om de groep in tweeën te splitsen. Hierdoor zijn er nu twee kleinere groepjes ontstaan waardoor de kinderen veel meer persoonlijke aandacht kunnen krijgen.

Elk kind krijgt zo de kans zijn eigen muzikaliteit tot uiting te brengen en kan de docent beter inspelen op de behoefte van het individuele kind.

Jongens en meiden, de hele Hillegomse Harmonie Kapel wenst jullie heel veel speelplezier. Jullie zijn in goede handen bij juf Heleen!"

IMAG0726.jpg


9 september 2017

Koffieconcert afgelast

Door de verwachte slechte weersomstandigheden gaat het koffieconcert dat de Hillegomse Harmonie Kapel vanmorgen in de Hoftuin zou geven NIET door.


27 augustus 2017

Meer foto's van Hillegom Romantique

Ik heb een fotoalbum gemaakt met mooie foto's die door Frits Bijl zijn gemaakt van Hillegom Romantique. (klik hier)


23 augustus 2017

Vakantie is weer voorbij

Zowel de kapel als het HooK van de Hillegomse Harmonie Kapel beginnen op donderdagavond 24 augustus weer met de repetities.

De kapel gaat verder met het instuderen van de muziek voor het koffieconcert in de Hoftuin op 9 september van 11.30 uur tot 12.30 uur. Dit in het kader van de Hillegomse najaarsfeesten.


19 juli 2017

Vakantie

De leden van de Hillegomse Harmonie Kapel hebben 10 en 17 augustus vakantie.


19 juli 2017

Website hillegom-romantique

Mooie website over Hillegom  Romantique  https://www.hillegom-romantique.nl/  (hier staan ook de foto's op van een geslaagde dag)

Er staat op youtube ook nog een filmpje dat gemaakt is door dhr. Ger Daan, klik op de link om het filmpje te bekijken.  https://youtu.be/7JKhrIuDhjc


10 juni 2017

Harfa examen

10 juni j.l. hebben twee leerlingen van ons staan zwoegen en zweten om voor een driekoppige jury te laten zien wat zij waard zijn.

Jasper de Groot en Isabelle Monster gingen op voor hun A examen praktijk en konden na een klein half uur opgelucht ademhalen. Beide zijn geslaagd met zeer mooie cijfers.

Jasper liet horen dat hij niet terugdeinst voor échte jazzmuziek en Isabelle imponeerde de jury met haar versie van "Donna Donna".

Eerder al haalde Jasper en Isabelle hun theorie-examen. Het cijfer dat ze hierbij hebben gehaald staat ook op de uiteindelijke cijferlijst en telt mee voor het eindcijfer.

Han Parmentier en Ilse Colijn gingen op 11 mei ook op voor hun theorie-examen en hebben deze eveneens met succes afgerond.

Op 1 juli om 16.00uur in de theaterzaal van het Fioretti College zullen alle leerlingen hun diploma uitgereikt krijgen.

De hele verenging feliciteert alle leerlingen van harte. We zijn blij dat er weer zoveel nieuwe kennis en muzikaliteit binnen onze vereniging is bewezen.

image 2017 06 12         image 2017 06 12 2      image 2017 06 12 4

image 2017 06 12 3


HILLEGOM ROMANTIQUE

Een initiatief van de Hillegomse Harmonie Kapel

HHK 10 2017 05 14

ZONDAG 2 JULI 2017
13.30 – 17.00 UUR

MOGELIJK GEMAAKT DOOR

GEMEENTE HILLEGOM

FONDS 1818

DEELNEMERS:

HILLEGOMSE HARMONIE KAPEL                         VERENIGING “OUD HILLEGOM”
DUBBELRIET ENSEMBLE                                      BIB KUNST
HILLEGOMSE MUZIEKSCHOOL                            KOOR EIGEN WIJS
SOLUTION                                                              EN NOG VELE ANDEREN                                   
BALLETSCHOOL

Op 2 juli gaan we voor het eerst in Hillegom een romantische middag organiseren. Er is al veel werk verricht en er komt nog wel wat op de organisatie af.

We gaan er vanuit dat het hele orkest en maar mogelijk ook vele toeschouwers het idee van Romantiek en Nostalgie overnemen en zich op ludieke wijze weten aan te kleden. Maar het is natuurlijk de bedoeling om de Hoftuin te vullen met kleine optredens, lieden die hun eigen picknickmandje en kleed meenemen, kortom we hopen dat velen zullen participeren.

De hele Hoftuin moet een podium zijn voor elkeen die wat te musiceren, zingen, voorlezen, schilderen, beeldhouwen, voor te dragen of uit te dragen heeft. Dus blokfluitspelers neem je ouders, opa’s en oma’s mee en ga leuk wat muziek maken. Dat geldt ook voor de leden van het Hhook natuurlijk.

Als je vooraf aangeeft dat je een van de onderdelen wilt gaan doen, dan wordt je genoemd in het programmablaadje.

Voor informatie kan je mailen naar info@hhkhillegom.nlvoorzitter@hhkhillegom.nlamv@hhkhillegom.nl.

HHK 11                     HHK 12


8 april 2017 

Voorjaarsconcert (fotoalbum)

image 2017 04 12


Voorjaarsconcert op 8 april

Op zaterdag 8 april vindt ons Voorjaarsconcert plaats en wel in de hal van het Fioretti College in Hillegom.

Zowel het HooK en onze blokfluiters werken aan deze uitvoering mee. Het concert om 20.00 uur precies.


15 maart 2017

Ledenvergadering op 16 maart

Op 16 maart vindt onze jaarlijkse ledenvergadering weer plaats, begint om 19.30 uur en aansluitend repeteren we nog voor ons Voorjaarsconcert van 8 april 2017.


2 januari 2017

Het bestuur en de leden van de HHK wensen iedereen

een gezond en muzikaal 2017!


10 januari 2017

HHK VERWELKOMT NIEUWE SPONSOR

De Hillegomse Harmonie Kapel hield zondag 8 januari haar traditionele Nieuwjaarsreceptie. Naast de gebruikelijke toespraak van de voorzitter was er nog een heuglijk feit te melden, de HHK mocht een nieuwe sponsor verwelkomen. In De Bestemming, het verenigingsgebouw van de HHK aan de Juliana van Stolberglaan in Hillegom, hangt in de grote zaal een notenbalk. De muzieknoten op de balk vormen de eerste maten van het nummer “De Bestemming” van Marco Borsato. Op de muzieknoten zelf staan de namen van de grootste sponsors van de HHK en daar kwam dus een nieuwe sponsor bij.

Ger Daan, dieptepsycholoog en hypnotherapeut, draagt al jaren de HHK een warm hart toe. Ger is een gediplomeerde therapeut die al sinds 1999 volledig zelfstandig werkt. Daarvoor heeft hij dertien jaar op de kliniek, dagbehandeling en polikliniek voor psychotherapie in Bennebroek gewerkt. Al jaren heeft hij een band met de HHK via zijn echtgenote Heleen Dik die als docent verbonden is aan de HHK en de basisopleiding ‘muziek voor kinderen’ verzorgt. Op alle concerten van de HHK zijn beiden daarom ook altijd op voorste rijen te vinden.   
In een gesprek met de voorzitter vroeg hij hoe hij ook een muzieknoot met zijn naam erop in De Bestemming kon krijgen. Toen hij het bedrag hoorde hoefde hij ook niet lang na te denken en maakte een fantastisch bedrag over naar de HHK. De voorzitter bedankte Ger uiteraard voor deze grote bijdrage en vroeg of hij samen met hem zijn “eigen muzieknoot” wilde onthullen. Hoog vanaf  een ladder haalde Ger vervolgens de doek van de muzieknoot af waardoor hij prominent zichtbaar werd tussen de andere bedrijven en particulieren die de HHK al jaren steunen.

Sponsor HHK HC2 8282     Sponsor HHK HC2 8287  Sponsor HHK HC2 8290


05 januari 2017


Klik hier voor foto album van het Kerstconcert op 17 december 2016

________________________________________________________________________________

2 januari 2017

De dirigent en het bestuur zijn voortvarend bezig met de organisatie van een groots concert/evenement op de 1e zondag van juli in De Hoftuin. Dit spektakel gaat onder de naam: 

HILLEGOM ROMANTIQUE

hoftuin met paden gemeentehuis          schilderende dame lezende dame

Houd deze datum dus vrij in uw agenda, want u zal dit niet willen missen! 

De leden vinden bij "Mededelingen voor Leden" meer informatie, dus even kijken daar!

punteren  hoftuin steiger  zittende dame met kind  schilderende dame lezende dame

IMG 0462


Our website is protected by DMC Firewall!