Aanleggen van een ventilatiesysteem

WhatsApp Image 2020-12-18 at 13.30.26

Een belangrijk aspect in het voorkomen van Corona besmettingen is naast het afstand houden ook goed ventileren. Dit werd in eerste instantie door de HHK opgelost door de ramen wagenwijd open te zetten. Dat werkte een tijd prima maar in de herfst begon het toch wel een beetje koud te worden tijdens de repetities. Leden zaten met dikke truien en sjaals tegen de tocht te repeteren.

Toen zijn we toch maar eens verder gaan kijken naar de (on)mogelijkheden om mechanische ventilatie (door middel van afzuiging) aan te gaan leggen. En zo gezegd, zo gedaan (dit klinkt eenvoudig, maar er komt toch nog wel aardig wat bij kijken). Een groepje handige leden heeft de handen ineen geslagen en hebben een prachtig ventilatiesysteem aangelegd. Met dank aan de firma Brouwer voor de adviezen en support.

Vandaag werd de laatste hand gelegd aan de installatie. Zodra het weer verantwoord is om te gaan repeteren kan de HHK dit doen zonder de ramen open en daar zullen veel leden blij mee zijn. Ook de diverse verenigingen en clubs die gebruik maken van ons verenigingsgebouw De Bestemming profiteren van de mechanische ventilatie.

De HHK bedankt Fonds1818 voor hun bijdrage (van €2500) in de kosten van dit project.

Deel dit bericht .....

Hillegomse Harmonie Kapel

Aanmelden nieuwsbrief

Scroll naar boven

Door middel van dit formulier kun je je afmelden voor een repetitie of concert.