De Harfa opleiding

HARFA staat voor HARmonie en FAnfare men zegt ook wel HAFA. De Harfa opleiding wordt sinds 1 januari 2004 verzorgd door de Stichting Hillegomse Muziekschool. De Hillegomse Muziekschool heeft haar huisvesting aan de Van den Endelaan 5, onder in het gebouw van het Fioretticollege Hillegom.

Deze opleiding heeft de bedoeling muzikanten op te leiden voor de harmonie kapel. De HHK "koopt" lesplaatsen bij de muziekschool in. Om voor deze opleiding in aanmerking te komen moet je dus wel lid zijn van de muziekvereniging. De vereniging meldt de leerlingen vervolgens bij de muziekschool aan. De leerlingen ontvangen lessen van vakbekwame beroeps musici. De lessen duren 20 á 25 minuten. Bij de Harfa-opleiding wordt dus alleen les gegeven op instrumenten die in de kapel voorkomen. Als je zelf geen instrument hebt, kan je er in de meeste gevallen een instrument van de Hillegomse Harmonie Kapel in bruikleen krijgen. Je betaalt dan wel wat meer contributie. (zie voor de bedragen bij Kapel). Naast de contributie betaal je ook een eigen bijdrage aan de vereniging voor het volgen van de Harfa-opleiding. Ben je geïnteresseerd dan kan je informatie verkrijgen door een e-mail te sturen naar info@hhkhillegom.nl, of neem contact op met Hans Heuseveldt, tel. 0252-417058

Gezien de kosten die de vereniging bijdraagt aan de HARFA opleiding stellen wij als eis dat de betrokken leerling bij de beëindiging van de HARFA opleiding bij HMS zich voor twee jaar als actief lid aan de Hillegomse Harmonie Kapel bindt. Indien een lid zich niet aan bovenstaande bepaling houdt en toch voortijdig vertrekt, zal het bestuur de kosten van de verenigingsbijdrage alsnog evenredig doorbelasten, tot maximaal twee jaar.

 

DMC Firewall is a Joomla Security extension!