Afscheid van muziekdocente Heleen Dik

afscheid heleen HHK

Muziekdocente Heleen Dik heeft acht jaar lang muziekonderwijs voor kinderen gegeven in samenwerking met onze vereniging. Hiermee heeft ze veel kinderen opgeleid voor muzikale deelname aan onze vereniging en heeft ze enorm veel betekend.

Heleen heeft onlangs besloten te stoppen met dit muziekonderwijs voor kinderen, maar dat mag natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan. Daarom heeft de vereniging  op donderdag 21 februari passend afscheid genomen van Heleen met een afscheidsconcertje.

Bestuurslid Ilse Colijn, zelf ook leerling van Heleen, heette Heleen samen met haar man Ger hartelijk welkom.  Daarna opende het opleidingsorkest onder leiding van Jeroen Bijl (HHooK) het concert met een prachtig stuk muziek. Te midden van het HHook nam de huidige blokfluitgroep van Heleen een speciale plaats in. Drie stukken uit het opleidingsmateriaal  van Heleen werden gespeeld met de blokfluitgroep in de hoofdrol: ‘Het wordt donker’, ‘Nasi  Goreng’ en ‘Majorettes’.

Daarna was het woord aan onze voorzitter Paul van Ommeren om de belangrijke rol van Heleen toe te lichten.  Paul benadrukte haar speelse aanpak waarbij het belang van de kinderen voorop staat. Paul bedankte hartelijk namens de vereniging voor acht jaar muziekonderwijs waarin ongeveer 40 kinderen zijn opgeleid.  Tevens sprak Paul de hoop uit de we Heleen  in toekomst nog vaak gaan zien op concerten en activiteiten van de vereniging.

Daarna was het woord aan Heleen zelf. Ze was onder de indruk van het afscheid en alle mensen die speciaal voor haar aanwezig waren.  Leuk om te zien dat veel kinderen uit de muziekopleiding in de vereniging instromen en met veel plezier muziek maken.

Heleen kreeg van de kinderen een roos met een persoonlijk aandenken alsmede een fraaie bos bloemen van de HHK.

Tot slot stelde Heleen ons gerust, we gaan haar, samen met Ger,  nog vaak bij concerten en activiteiten van de vereniging zien! Gelukkig maar. Tot slot sloot het HHooK dit geslaagde afscheid af met een afscheidslied.

Deel dit bericht .....

Hillegomse Harmonie Kapel

Aanmelden nieuwsbrief

Scroll naar boven

Door middel van dit formulier kun je je afmelden voor een repetitie of concert.