Hillegomse Harmonie Kapel hervat repetities

WhatsApp Image 2020-06-18 at 21.44.13

Door Bas de Groot
Hillegom – Vorige week donderdagavond kwam het bestuur van de Hillegomse Harmonie Kapel (HHK) voor de eerste keer in lange tijd weer fysiek bijeen in verenigingslokaal De Bestemming. Er stond slechts één item op de agenda te weten het hervatten van de repetities. Dat naar aanleiding van het door de regering versoepelen van de coronaregels en een brief van de KNMO (overkoepelende organisatie) dat de binnen repetities met in acht nemen van de anderhalve meter en hygiëne regels weer mogen worden opgestart.

Wetende dat alle HHK leden staan te popelen om weer fysiek met elkaar te musiceren werd unaniem besloten dat de repetities met ingang van deze week weer gaan plaatsvinden. Overigens wel met de nodige aanpassingen zegt pr bestuurslid Jasper Sierink. “ Het orkest bestaat uit ongeveer 60 leden. We knippen dat aantal dus in tweeën zodat we om en om kunnen komen spelen. Dat vergt wel wat improvisatie maar we hebben dat vorig jaar tijdens de versoepeling tussen besmettingsgolf 1 en 2 ook gedaan, dus dat moet lukken. Uiteraard hopen we op termijn weer met één groep kunnen repeteren, maar we beginnen heel voorzichtig”.

De harmonie-fanfare opleidingen via de Hillegomse muziekschool zijn, weliswaar op aangepaste manier maar desondanks, gelukkig wel door gegaan vertelt Sierink.“ Dat geldt ook voor de blokfluitopleidingen. Daar hebben we dus mazzel mee gehad. Beide opleidingen zijn nog niet ‘vol’ en kinderen of volwassenen die een harmonie muziekinstrument willen leren bespelen kunnen zich hiervoor aanmelden. De kosten van een opleiding via de HHK vallen door subsidies een stuk lager uit dan wanneer men zelf les neemt op de muziekschool.

Hillegom Romantique (begin juli in de Hoftuin) moesten we helaas wel laten schieten, ook al zou het omdat dit een buitenlucht evenement is, wel weer toegestaan zijn. In de korte tijd van ruim een maand krijgen we als groep echter nooit een goed programma ingestudeerd en datzelfde geldt voor onze samenwerkingspartners. Wij als HHK hebben bijvoorbeeld nu ruim een jaar niet of nauwelijks met elkaar kunnen repeteren.

We zijn ons echter terdege bewust van onze verantwoording ten opzichte van de gemeente en de muziekliefhebbers. De HHK gaat deze week dus weer met gezwinde spoed aan de slag met het instuderen van –deels nieuw- repertoire. Wie weet kunnen we als alles meezit dan in september weer een leuk concert bij de pomp in het centrum geven!”.

Deel dit bericht .....

Hillegomse Harmonie Kapel

Aanmelden nieuwsbrief

Scroll naar boven

Door middel van dit formulier kun je je afmelden voor een repetitie of concert.