Sfeervolle kerstconcerten van de Hillegomse Harmonie Kapel

Kerstconcert 2018

Twee avonden een enthousiast publiek in het verenigingsgebouw De Bestemming. In totaal zo’n tweehonderdvijftig gasten genoten op 21 en 22 december van het levendige kerstconcert van de HHK. De vijfenzestig muzikanten hadden maanden geoefend onder leiding van dirigent Wim Notenboom op het afwisselende repertoire. Het openingsnummer ‘Ouverture to a Winter Festival’ was meteen een overweldigend stuk muziek. 

Gienie van Dril en David van Eijndthoven zorgden twee maal voor een sfeervol intermezzo met zang en gitaar. Bij het mooi uitgevoerde ‘The little drummer boy’ was het slagwerk zeer aanwezig, alsook bij het stuk ‘Christmas on Broadway’. Er stond ook minder bekende muziek op het repertoire, het Onze Vader in het Swahili, Baba Yetu, en het korte en verrassende ‘The name’s Claus …. Santa Claus’ met het James Bond 007 thema. Als slot was er het stemmige ‘Ere zij God’. 

Aan het applaus was te merken dat iedereen had genoten van het swingende concert van de HHK. Na afloop kon dirigent Wim Notenboom dan ook met een tevreden lach het applaus in ontvangst nemen. Voorzitter Paul van Ommeren bedankte de muzikanten voor de fantastische uitvoering. Ook alle vrijwilligers die hard gewerkt hadden om deze twee avonden tot een succes te maken, kregen een applaus. Er waren bloemen voor Gienie van Drill, David van Eijndthoven en Wim Notenboom en een fles wijn voor Kees Jan Prins, die licht en geluid verzorgde. 

Er werd al een tipje van de sluier opgelicht voor wat betreft 2019, wanneer de HHK 125 jaar bestaat. Het wordt een feestelijk jaar met bijzondere activiteiten voor de muzikanten en voor Hillegom. Op de nieuwjaarsreceptie wordt het programma officieel bekend gemaakt.  Na het concert bleven heel wat mensen nog gezellig napraten onder het genot van een hapje en een drankje. Zoals Wim Notenboom memoreerde, er is een sterke onderlinge band tussen de leden, de naam Hillegomse ‘Harmonie’ Kapel klopt als een bus.

Deel dit bericht .....

Hillegomse Harmonie Kapel

Aanmelden nieuwsbrief

Scroll naar boven

Door middel van dit formulier kun je je afmelden voor een repetitie of concert.