Verslag Hillegom Romantique

Voor de derde keer organiseerde de Hillegomse Harmonie Kapel op 7 juli Hillegom Romantique. Een gezellige en zeer geslaagde muzikale middag in de Hoftuin. Maanden van voorbereiding door bestuur en een heel team van vrijwilligers gingen eraan vooraf en het resultaat mocht er zijn. Maar liefst zeven verschillende groepen brachten voor elk wat wils.

Na de opening door burgemeester Arie van Erk, waarin hij de HHK prees voor het organiseren van een muzikale middag voor Hillegom, speelde de HHK onder leiding van Wim Notenboom drie levendige stukken: Lord Tullamore, Opera Favourites en Dance Party. Daarna kwamen het Hillegoms Dubbelriet Ensemble, Cantiflora en het Klezmer Ensemble. Na een tweede optreden van de HHK, waarbij menigeen niet stil kon blijven zitten, trok het koor Eigenwijs veel publiek. Het Hillegoms Muziek Ensemble was voor het eerst aanwezig en vijf groepen van Balletschool Martha de Rijk toonden hun kunsten, van de jongste dansers, een tapdansgroep tot meisjes op spitzen aan toe.

Hoewel de zondag koud en grijs was begonnen was het ’s middags zonnig en lekker warm op de strobalen, die her en der in de Hoftuin lagen om op te zitten. Het was de hele middag gezellig druk, er waren veel onverwachte ontmoetingen. Men kon fris of wijn kopen om de dorst te lessen, maar het meeste aftrek had toch de ijskar van Pierre.

Om kwart voor vijf werd gezamenlijk het lied Zing, vecht, huil, bid, lach van Ramses Shaffy gebracht door de HHK, het Dubbelriet Ensemble en het koor Eigenwijs. De danseressen van de dansschool van Martha van Rijk maakten de Grand Finale compleet met een hele leuke en mooie dans. “Volgend jaar weer Hillegom Romantique, gezellig” was te horen van de deelnemers en het publiek.

Deel dit bericht .....

Hillegomse Harmonie Kapel

Aanmelden nieuwsbrief

Scroll naar boven

Door middel van dit formulier kun je je afmelden voor een repetitie of concert.