Bronzen Hangkous voor HHK-dirigent Wim Notenboom

HLT_0865

HILLEGOM – door Bas de Groot
Toen Wim Notenboom, dirigent van de Hillegomse Harmonie Kapel, afgelopen donderdagavond vergezeld door zijn echtgenote de grote zaal van clubgebouw De Bestemming binnenkwam, zaten ‘zijn muzikanten’ al in uniform klaar om hem, na een hartelijk applaus, te onthalen op een ‘Lang zal hij leven’.

Eventjes later kwam ook burgemeester Arie van Erk de zaal binnen. Toen pas realiseerde de volkomen verraste muzikaal leider zich dat het allemaal over hem ging. “Ik wist werkelijk helemaal niets van. Dat hebben jullie hartstikke goed verborgen gehouden”, aldus een verbouwereerde Notenboom.

Het was 1 november jongstleden precies 35 jaar geleden dat Notenboom bij de HHK voor de groep ging staan. Hij is daarmee de langst zittende dirigent van de inmiddels 127-jarige HHK. Onder zijn bezielende leiding leverde de nu nog enige muziekvereniging van Hillegom talloze geslaagde proeven van bekwaamheid af.

Notenboom dirigeert de HHK niet alleen, hij kiest samen met de muziekcommissie ook nog eens het repertoire en arrangeert dat vervolgens. Hij is ook hoorndocent bij de Hillegomse Muziekschool en levert langs die weg ook een bijdrage aan het op peil houden van kwaliteit en kwantiteit bij de HHK.

Notenboom stond aan de wieg van het cultuur-historisch en nostalgische zomerfestijn Hillegom Romantique. Hij is naast zijn muzikale werk onder andere vrijwilliger bij het plaatselijke Huttenbouwfestijn en betrokken bij de sinterklaasviering in het dorp.

“Dat”, zo vertelde burgemeester Arie van Erk, “heeft het college doen besluiten Wim Notenboom als blijk van grote waardering voor diens verdiensten voor de lokale samenleving te onderscheiden met de bronzen Hangkous, een beeldje dat maar zelden wordt uitgereikt.” Een oorkonde en de gebruikelijke ruiker bloemen hoorden daarbij. Van HHK-voorzitter Joyce Romijn kreeg de jubilerende dirigent nog een enveloppe met inhoud en opnieuw bloemen, ten teken dat de HHK haar trouwe dirigent op handen draagt.

“Ik heb eigenlijk altijd gedacht dat ik dit mooie beeldje nog eens een keer wilde hebben. Nu heb ik het!”, reageerde Notenboom in zijn dankwoordje. “Dit is heel bijzonder! Ik vind het door de gemeente aan mij toekennen van deze onderscheiding veel mooier dan het krijgen van een koninklijke onderscheiding”.

Deel dit bericht .....

Hillegomse Harmonie Kapel

Aanmelden nieuwsbrief

Scroll naar boven

Door middel van dit formulier kun je je afmelden voor een repetitie of concert.