Opleiding

Om mee te kunnen spelen in een orkest moet je natuurlijk een instrument kunnen bespelen. Als je geen enkel muziekinstrument beheerst en je bent ook nog niet bekend met het notenschrift, kun je via de Hillegomse Harmonie Kapel hiervoor opgeleid worden.

Muzieklessen voor kinderen

Het doel van de muzieklessen is de kinderen kennis te laten maken met muziek. Ook is gebleken, dat zelf muziek maken kinderen helpt bij hun emotionele ontwikkeling. Daarbuiten is samen muziek maken heel erg leuk.

De muzieklessen omvatten een complete cursus van 2 jaar, waarbij de schoolvakanties worden aangehouden. Na deze cursus is het kind goed voorbereid voor een vervolgopleiding op een ander instrument. Dit kan elk gewenst instrument zijn. De cursist is hierbij niet gebonden aan de instrumenten van de harmonie.

Waarom zijn de Muzieklessen voor Kinderen zo bijzonder?

Deze muzieklessen staan los van de verdere activiteiten van de HHK. Bij inschrijving voor deze cursus is de cursist lid van de HHK, hetgeen geen extra kosten met zich meebrengt. De kosten voor de Muzieklessen vor kinderen zijn €215 per jaar (1 augustus – 31 juli). De lessen worden namens de Hillegomse Harmonie Kapel verzorgd door Jeroen Bijl.
Jeroen (1994) volgde de Opleiding Docent Muziek aan het conservatorium van Amsterdam, met als hoofdvak gitaar. Hier specialiseerde hij zich in het primair onderwijs en is op verschillende basisscholen in Amsterdam te vinden als muziekdocent.

De eerstvolgende cursus start op donderdag 1 oktober 2023. De lestijden zijn op de donderdag (niet in de schoolvakanties) van 17.00 tot 17.30 uur. Aanmelden kan via de knop hieronder.

Cursus wordt uitsluitend gestart bij voldoende aanmelding

Harfa opleiding

HARFA staat voor HARmonie en FAnfare, men zegt ook wel HAFA. De Harfa opleiding wordt verzorgd door de Hillegomse Muziekschool. De Hillegomse Muziekschool heeft haar huisvesting aan de Van den Endelaan 5, in het gebouw van het Fioretticollege Hillegom.

Deze opleiding heeft de bedoeling muzikanten op te leiden voor de Hillegomse Harmonie Kapel. De Hillegomse Harmonie Kapel koopt lesplaatsen in bij de muziekschool. Om voor deze opleiding in aanmerking te komen moet je dus lid zijn van de Hillegomse Harmonie Kapel. De vereniging meldt de leerlingen vervolgens bij de muziekschool aan. De leerlingen ontvangen lessen van vakbekwame beroepsmusici. De lessen duren 20 minuten. Bij de Harfa-opleiding wordt dus alleen les gegeven op instrumenten die in een harmonie orkest voorkomen. 

Als je zelf geen instrument hebt, kan je in de meeste gevallen een instrument van de Hillegomse Harmonie Kapel in bruikleen krijgen. Je betaalt dan iets meer contributie. Naast de contributie betaal je ook een eigen bijdrage aan de vereniging voor het volgen van de Harfa-opleiding. Ben je geïnteresseerd dan kun je informatie verkrijgen door een e-mail te sturen naar info@hhkhillegom.nl, of neem contact op met Hans Heuseveldt, tel. 0252-417058.

Gezien de kosten die de vereniging bijdraagt aan de HARFA opleiding stellen wij als voorwaarde dat de betrokken leerling bij de beëindiging van de HARFA opleiding bij HMS zich voor twee jaar als actief lid aan de Hillegomse Harmonie Kapel bindt. Indien een lid zich niet aan bovenstaande bepaling houdt en toch voortijdig vertrekt, zal het bestuur de kosten van de verenigingsbijdrage alsnog doorbelasten, tot maximaal twee jaar.

Opleidingsorkest (HHooK)

Als je na een tijdje les voldoende vordering hebt gemaakt, kan je in overleg met je docent deel gaan uit maken van het opleidingsorkest. Dit orkest bestaat uit leerlingen en een aantal hulpvaardige gevorderde muzikanten (momenteel bij elkaar ongeveer 30 muzikanten). Onder leiding van Jeroen Bijl repeteert het HHooK wekelijks op donderdag van 19.00 uur tot 19.45 uur in ‘De Bestemming’. 

Heb je vroeger ooit een instrument bespeeld, maar weet je niet of je het nog kunt, dan kun je jezelf (en je instrument) ook tijdens zo’n repetitie uitproberen.

Ben je hierin geïnteresseerd dan kan je wederom informatie verkrijgen door een e-mail te sturen naar Renske Hamstra via opleiding@hhkhillegom.nl.

Hillegomse Harmonie Kapel

Aanmelden nieuwsbrief

Scroll naar boven

Door middel van dit formulier kun je je afmelden voor een repetitie of concert.