De Orkesten

De Hillegomse Harmonie Kapel bestaat uit een drietal orkesten. Het Harmonie Orkest is het grootst, naast het opleidingsorkest HHooK en de Blaaskapel Hillegomse HangKousen. Samen met de leden in opleiding, toekomstige muzikanten van het HHooK en het orkest, telt de Hillegomse Harmonie Kapel circa 100 leden. Allen enthousiaste amateurs, die met volle overgave hun hobby beoefenen.

Het Harmonie Orkest

Het Harmonie Orkest van de Hillegomse Harmonie Kapel telt circa 65 muzikanten. Dit orkest staat onder de muzikale leiding van Wim Notenboom. Zij repeteert elke donderdag van 20.00 tot 22.00 uur in het eigen verenigingsgebouw De Bestemming. Na de repetitie kan er onder het genot van een drankje gezellig nagepraat worden. De vaste concerten zijn het Voorjaarsconcert en het Kerstconcert. Daarnaast beginnen de concerten in het centrum van Hillegom bij De Pomp en het optreden tijdens Hillegom Romantique een vaste traditie te worden. Uiteraard geeft de Hillegomse Harmonie Kapel acte de présence op Koningsdag en bij de Dodenherdenking op vier mei.

Het instrumentarium dat bespeeld wordt varieert van piccolo tot bas, trompet tot tuba en van klarinet tot slagwerk. De Kapel speelt muziek van een zeer gevarieerd genre. Van filmmuziek tot klezmer, van klassiek tot populair en van jazz tot marsmuziek. Er is eigenlijk geen genre wat niet aan de orde komt.

hhk hillegom

Het Opleidingsorkest (HHooK)

Hillegomse Harmonie Opleidings OrKest –> HHooK
Om mee te kunnen spelen in de kapel moet je natuurlijk een instrument kunnen bespelen. Als je geen enkel muziekinstrument beheerst en je bent ook nog niet bekend met het notenschrift, kan je via de Hillegomse Harmonie Kapel hiervoor opgeleid worden.

Als je na een tijdje les voldoende vordering hebt gemaakt, kan je in overleg met je docent deel uit gaan maken van het opleidingsorkest. Dit orkest bestaat uit leerlingen en een aantal hulpvaardige gevorderde muzikanten (momenteel bij elkaar ongeveer 40 muzikanten). Onder leiding van Jeroen Bijl repeteert het HHooK ongeveer twee keer per maand, in principe eenmaal in de twee weken van 19.00 uur tot 19.45 uur in ‘De Bestemming’.

Heb je vroeger ooit een instrument bespeeld, maar weet je niet of je het nog kunt, dan kun je jezelf (en je instrument) ook tijdens zo’n repetitie uitproberen. Ben je hierin geïnteresseerd neem dan contact op met Renske Hamstra via opleiding@hhkhillegom.nl.

De Blaaskapel (Hillegomse HangKousen)

De blaaskapel Hillegomse HangKousen is opgericht in 2018. Aanleiding was het verzoek van het Oranjecomité om het kindercorso op koningsdag muzikaal te begeleiden. Zij dachten daarbij aan een soort dweilorkest. De blaaskapel blijkt een succes te zijn en is inmiddels een vaste partner voor het muzikaal opluisteren van lokale evenementen.

De blaaskapel bestaat uit ongeveer 20 leden, die veelal ook in het orkest van de HHK spelen. Er is de beschikking over een groot repertoire van goed in het gehoor liggende feestelijke muziek. Waar mogelijk worden verzoeknummers gehonoreerd.

Waar blaaskapel Hillegomse HangKousen optreedt, is het altijd feest.

De blaaskapel Hillegomse HangKousen kan ook ingehuurd worden voor familiefeesten en bedrijfsevenementen. Voor informatie kunt u een e-mail sturen naar hangkousen@hhkhillegom.nl

Hillegomse Harmonie Kapel

Aanmelden nieuwsbrief

Scroll naar boven

Door middel van dit formulier kun je je afmelden voor een repetitie of concert.