Pomp Concert en opening Cultureel Najaar

374512015_3963998377216590_612380322184275717_n

door Veronica Handgraaf
Dat er iets bijzonders aan de hand was in het dorp kon zaterdag niemand ontgaan. Bij de pomp zaten de musici van de HHK opgesteld om met een concert het startsein te geven voor het Cultureel Najaar. De muziek trok veel toehoorders en de meeste stoelen waren al gauw bezet. Burgemeester van Erk hield een korte toespraak en stelde, dat dit een soort Hillegomse Uitmarkt is. ‘Veel verenigingen bundelen hun krachten. Het is fijn dat het gelukt is om dit te promoten.’ Samen met de voorzitter van de Vriendenstichting, Hans Lommerse, ontvouwde de burgemeester een speciale vlag. Daarmee werd het Cultureel Najaar geopend.

De zon brak door net voor het concert begon. Wat ook een nadeel kan zijn, want de gezichten van de musici werden gaandeweg steeds roder. Tot dirigent Notenboom zijn mensen verzocht, allemaal hun jas uit te trekken om wat lucht te krijgen. De uniformen waren echt te warm.

Wie de HHK al geruime tijd volgt herinnert zich nog wel het concert, waarbij burgemeester Mans en zijn partner een stofbril op kregen en daarna door twee onverstoorbare houthakkers tijdens een bepaald muziekstuk werden bedolven onder de houtsplinters. Ditmaal was burgemeester van Erk aan de beurt. Hij werd gehuld in een stofjas met op diverse plekken flinke stukken schuurpapier er op bevestigd. Het ging om het muziekstuk Sandpaper Ballet van Leroy Anderson. Drie ‘schuurpapier solisten’ zorgden voor het vereiste geluid door met schuursponzen over het schuurpapier te wrijven. Er was veel hilariteit en een daverend applaus. Uiteraard ook voor de burgemeester.

Een tweede verrassing was The happy cyclist. Floris Turkenburg zorgde daarbij voor het nodige belgerinkel.
Over variatie had niemand te klagen. Harry Belafonte en Louis Armstrong kwamen voorbij, Olympic Spirit, de Beatles, Carnaval in Brasil. Het talrijke publiek beleefde aan deze start van de Culturele herfst veel plezier. Als het weer van vandaag een indicatie was, dan gaat Hillegom een gouden najaar tegemoet.

Deel dit bericht .....

Hillegomse Harmonie Kapel

Aanmelden nieuwsbrief

Scroll naar boven

Door middel van dit formulier kun je je afmelden voor een repetitie of concert.