Wil jij een blaasinstrument of slagwerk bespelen?

logo hhk

Geef je dan nu op voor de HARFA-opleiding van de Hillegomse Harmonie Kapel!

Komend verenigingsjaar heeft de Hillegomse Harmonie Kapel weer een aantal lesplekken beschikbaar in onze HARFA-opleiding. Dus wil je een blaasinstrument of slagwerk leren bespelen is er nu de kans om één van deze plekken te bemachtigen. HARFA staat voor HARmonie en FAnfare, men zegt ook wel HAFA. De Harfa opleiding wordt sinds 1 januari 2004 verzorgd door de Stichting Hillegomse Muziekschool. De Hillegomse Muziekschool heeft haar huisvesting aan de Van den Endelaan 5, in het gebouw van het Fioretticollege Hillegom.

Deze opleiding heeft als doel muzikanten op te leiden voor de Hillegomse Harmonie Kapel. De HHK koopt lesplaatsen in bij de muziekschool. Om voor deze opleiding in aanmerking te komen moet je dus lid worden of zijn van de HHK. De vereniging meldt de leerlingen vervolgens bij de muziekschool aan. De leerlingen ontvangen lessen van vakbekwame beroepsmusici. De lessen duren 20 minuten. Bij de Harfa-opleiding wordt dus alleen les gegeven op instrumenten die in een harmonie orkest voorkomen. 

Als je zelf geen instrument hebt, krijg je een instrument van de Hillegomse Harmonie Kapel in bruikleen. De huur van je instrument zit in de contributie. Koop of heb je een eigen instrument krijg je korting op je contributie. Naast de contributie betaal je ook een eigen bijdrage aan de vereniging voor het volgen van de Harfa-opleiding. 

Ben je geïnteresseerd dan kun je informatie verkrijgen door een email te sturen naar onze opleidingscoördinator Renske Hamstra via opleiding@hhkhillegom.nl. Informatie over onze HARFA-opleiding, de voorwaarden en het aanmeldformulier zijn ook te vinden op onze website via www.hhkhillegom.nl/opleiding

Voor een start na de zomer ontvangen we de aanmeldingen het liefst voor half augustus. Gedurende het seizoen instromen is ook mogelijk als er dan nog opleidingsplekken beschikbaar zijn. We zien je aanmelding graag tegemoet!

Voor kinderen die nog te jong zijn voor een instrument, of niet weten welk instrument ze zouden willen spelen start er in september een blokfluit opleiding. Het doel van deze opleiding is de kinderen kennis te laten maken met muziek. Ook is gebleken, dat zelf muziek maken kinderen helpt bij hun emotionele ontwikkeling. Daarbuiten is samen muziek maken heel erg leuk. De muzieklessen omvatten een complete cursus van 2 jaar, waarbij de schoolvakanties worden aangehouden. Na deze cursus is het kind goed voorbereid voor een vervolgopleiding op een ander instrument.

Deel dit bericht .....

Hillegomse Harmonie Kapel

Aanmelden nieuwsbrief

Scroll naar boven

Door middel van dit formulier kun je je afmelden voor een repetitie of concert.