HHK en Akoestix maken een feest van concert

Kerstconcert 2023 (39)

Door Veronica Handgraaf (Witte Weekblad)
Een feestelijk Kerstconcert of een swingend feest, wat was het nou eigenlijk? Wel, het HHK Kerstconcert op 23 december viel onder allebei die noemers. Want wie kan zich er op beroemen, bij een Kerstconcert bijna alle aanwezigen in een afgeladen volle Maartenskerk van hun bank te krijgen, meeklappend en zingend? Het lukte de HHK samen met Akoestix vocal friends tijdens het meest verrassende concert in jaren. Wie er niet bij was heeft absoluut iets gemist. De Hillegomse tam-tam had vooraf zijn werk goed gedaan. Praktisch geen plaats in de kerk bleef onbezet.

Dirigent Wim Notenboom had bij de aanvang wat troubles met een microfoon, maar dat was gauw verholpen. Toen startte de harmoniekapel veelbelovend met een Christmas medley. Het met pittige vrolijkheid gespeelde Jingle Bells zorgde al voor klappende toehoorders. Ook Go with the Flow, of met andere woorden: geniet van het leven! werd goed ontvangen. De eerste verrassing was het fluittrio Eva, Mandy en Madeleine met een prima vertolking van Cohen’s Halleluja. Een daverend applaus volgde en de drie dames verdienden het.

Toen kwam de grote verrassing van deze avond: Akoestix Vocal Friends. Drie vrouwen, een man en soms een tweede zanger zorgden voor een doodstille kerk. Want deze stemmen pasten uitstekend bij elkaar, de arrangementen waren ongewoon en ook de begeleiding was prima. Silent Night startte nog ingetogen, maar al gauw ging het los met Ik geloof in jou en mij en de bekende nummers Winter Wonderland en Rudolph the rednosed reindeer. Wie dicht genoeg bij zat kon de tekst op een scherm volgen en meezingen. De sfeer steeg met sprongen. De HHK deed er nog een schepje op met Schlittenfahrt in den Alpen. Het publiek was er zo in, dat de pauze eigenlijk te vroeg kwam. 

HHK’s nummers daarna: How the Grinch stole Christmas, Have yourself a merry little Christmas en vooral A jolly Christmas Mishmash kregen veel bijval. Er moet zeer gedegen gerepeteerd zijn om een zo weinig voorspelbaar stuk op deze manier te kunnen spelen. Een verrukkelijke muzikale hutspot.

En daarna kwam Akoestix weer. Een geweldig Find me somebody to love (Queen) en vooral de grote klapper: Why tell me why, kregen het publiek van de banken om mee te dansen en te zingen. Een feestje voor iedereen, die erbij was! En wie kent niet Do they know it’s Christmas time? Ook zo’n lied dat je nooit meer vergeet als je het ooit hebt gehoord. De HHK, Akoestix en het publiek maakten er samen een kerstparty van. Met een gezamenlijk We wish you a merry Christmas eindigde een bijzonder concert.

Het zeventwintigste, omdat twee jaar lang wegens corona lockdowns de concerten geen doorgang konden vinden. In 1995 begon het allemaal bij Flora. Nu is het een Hillegomse kersttraditie, die hopelijk nog lang doorgang vindt. Zeker als het zo verrassend is als dit jaar!

Foto's: Connie Heuseveldt

Deel dit bericht .....

Hillegomse Harmonie Kapel

Aanmelden nieuwsbrief

Scroll naar boven

Door middel van dit formulier kun je je afmelden voor een repetitie of concert.