HHK weer zeer verrassend

2

Vrijdagavond 24 mei heeft de Hillegomse Harmonie Kapel zijn jaarlijkse voorjaarsconcert gegeven. Tijdens het voorjaarsconcert waren er optredens van de harmoniekapel onder leiding van Wim Notenboom en het opleidingsorkest en de AMV-leerlingen onder leiding van Jeroen Bijl.

Om 19:30 uur gingen de deuren van de Maartenskerk open en stroomden de mensen naar binnen. De verwachtingen waren weer hoog gespannen, met wat voor verrassingen zouden de dirigenten dit jaar tevoorschijn komen? En verrassend werd het zeker.

Het thema van het concert was ‘filmmuziek’. Beide orkesten hadden muziek ingestudeerd van films van allerlei genre. Er was een groot Disney- en Pixargehalte maar ook diverse blockbusters zoals The Pirates Of The Caribbean, The Rock en Forrest Gump kwamen langs. Alle muziek werd begeleid met originele filmbeelden die werden vertoond op een aantal schermen.

Een bijzonder muziekstuk was een compilatie met muziek uit de Efteling. In die compilatie mocht De Danse Macabre van de Franse componist Camille Saint-Saëns natuurlijk niet ontbreken. Hiervoor had de dirigent Bert Heemskerk gevraagd de solo op de viool te spelen. Heel bijzonder, een harmonieorkest met een violist. Direct na de solo volgde een daverend applaus, pas na het applaus kon het orkest hun muziekstuk afmaken met het vrolijke Carnaval.

Na het harmonieorkest kwamen twee jonge leerlingen naar voren. Zij zijn bezig met de basisopleiding muzikale vorming op de blokfluit en mochten met zijn tweetjes hun kunsten laten horen. Zo jong en dan al voor zo’n groot publiek moeten staan, dat is best wel spannend. Maar begeleid door hun leraar Jeroen Bijl op de gitaar, werd het een foutloos optreden wat een groot applaus opleverde.

Na de leerlingen was het de beurt aan het opleidingsorkest ook weer onder leiding van Jeroen. Het mag dan in naam een opleidingsorkest zijn, ze doen niet veel onder aan het grote harmonieorkest. Muziek uit The Godfather, Star Wars en How To Train Your Dragon zijn niet bepaald simpel te noemen. Jeroen is misschien geen prater, maar dirigeren kan hij wel. Het orkest liet door hem een mooi stuk muziek horen.

Na de pauze vervolgde het harmonieorkest het optreden. Wim Notenboom had weer een ongewone solist gecharterd om mee te doen. Iedereen is bekend met de muziek uit The Phantom Of The Opera. Een muziekstuk die opwerkt naar een enorme climax waarbij het orkest dit keer werd ondersteund door het kerkorgel van de Maartenskerk. Wim had de bouwer en restaurateur van het orgel, Ronald van Baekel, overvallen met het idee om mee te doen. Ronald kon eigenlijk alleen maar ‘ja’ zeggen, nee was geen optie. De meer dan vijftig muzikanten samen met het kerkorgel zorgden voor een enorm spektakel.

Deel dit bericht .....

Hillegomse Harmonie Kapel

Aanmelden nieuwsbrief

Scroll naar boven

Door middel van dit formulier kun je je afmelden voor een repetitie of concert.