Jarige HHK verrast met Erepenning Gemeente Hillegom

erepenning hillegom hhk

De nieuwjaarsreceptie op 6 januari 2019 ter ere van het 125-jarig jubileum van de Hillegomse Harmonie Kapel zal de vereniging nog lang heugen. Zo’n 150 genodigden en leden waren naar de Bestemming gekomen voor dit feestelijke begin van het jubileumjaar. Ook burgemeester Arie van Erk, wethouders Fred van Trigt en Jan van Rijn kwamen de jarige vereniging feliciteren, alsmede enkele raadsleden. Nadat voorzitter Paul van Ommeren in vogelvlucht 125 jaar HHK aantipte, werden de hoogtepunten van het afgelopen jaar gememoreerd.

Er waren woorden van dank voor Willy Monster voor het jarenlang beheren van de website. Toen was het de taak van de voorzitter om de nieuwe, door Jasper Sierink ontworpen website, te openen door middel van een druk op de rode knop. Na nog een opmerking dat sponsors voor dit dure jubileumjaar welkom waren, besloot voorzitter Paul van Ommeren met een toast op het nieuwe jaar en de jarige Hillegomse Harmonie Kapel.

Hierna nam onverwachts burgemeester Arie van Erk, nadat hij zijn ambtsketting om had gehangen, het woord. Hij benadrukte hoe belangrijk de HHK is voor Hillegom en dat al in drie eeuwen. Zij zorgt voor het cement in de gemeente. Hij had de plezierige taak om, tot grote verrassing van bestuur en de aanwezigen, de Erepenning van de Gemeente Hillegom uit te reiken. De erepenning – een blijk van grote waardering – bestaat sinds 1975 en werd sindsdien vier keer uitgereikt. In 2005 gebeurde dat voor het laatst.

De aanwezige pers nam foto’s van het bestuur, burgemeester en wethouders met de penning en oorkonde, waarna iedereen nog lang bleef napraten onder het genot van een drankje en hapje. Het was een voor velen enerverend maar onvergetelijk begin van het jubileumjaar.

Foto's: Connie Heuseveldt

Deel dit bericht .....

Hillegomse Harmonie Kapel

Aanmelden nieuwsbrief

Scroll naar boven

Door middel van dit formulier kun je je afmelden voor een repetitie of concert.