Leo Aarts erelid van de Hillegomse Harmonie Kapel

Leo erelid HC2_9449

Donderdag 23 mei nam het oudste lid in leeftijd, Leo Aarts, afscheid van de Hillegomse Harmonie Kapel als spelend lid. Het jubileumconcert in De Vosse op 11 mei was zijn laatste optreden, had de 88-jarige Leo aangegeven. Om half negen bij binnenkomst in De Bestemming, werd Leo verrast door een staande ovatie van de leden van de HHK, allen in uniform. Baba Yetu, het Onze Vader in het Swahili, werd als eerste gespeeld, waarna voorzitter Paul van Ommeren het woord nam.

Hij memoreerde dat Leo pas op 65-jarige leeftijd was begonnen met les te nemen op de cornet. Spoedig stapte hij over op de bariton, om uiteindelijk op de bas volledig tot zijn recht te komen. “Wie doet hem dat na op die leeftijd?“ Leo was een graag gezien persoon bij de vereniging. Hij was ook heel erg handig. Als er wat te lassen viel, was Leo van de partij, verwarmingspijpen, onder de grond werken, hij werd zelfs tot ‘huismol’ gepromoveerd tijdens de verbouwing van de nieuwe wc. Een keer was er paniek toen men dacht dat Leo nog onder de grond zat, maar hij om een boodschap naar het dorp was gegaan.

Als dank voor alles wat hij voor de vereniging heeft betekend kreeg Leo Aarts het erelidmaatschap aangeboden met bijbehorende oorkonde. Leo zal nog vaak als gast aanwezig zijn bij concerten. Als slot speelde de HHK ‘Opera Favourites’ en ‘Bärner Musikante’, waarop de dirigent een speciaal op Leo toegesneden tekst had gemaakt, hetgeen door het orkest werd gezongen. Daarna was er een gezellige koffiepauze met gebak.

Deel dit bericht .....

Hillegomse Harmonie Kapel

Aanmelden nieuwsbrief

Scroll naar boven

Door middel van dit formulier kun je je afmelden voor een repetitie of concert.