Verslag Jubileumconcert

hhk-fb-omslag

Uit het Hillegoms Nieuwsblad
Twee verenigingen die dit jaar een jubileum vieren. De één 125 jaar, de ander 100 jaar van haar naamgever, de KLM. Samen ervaring met het maken van mooie muziek en het publiek daarvan te laten genieten. De Hillegomse Harmonie Kapel en hun gasten van het KLM orkest gaven het jubileumfeest van de ‘thuisvereniging’ afgelopen zaterdagavond in sporthal De Vosse extra glans door middel van een spetterend gezamenlijk optreden Je hebt er maandenlang naar uitgekeken en je zo goed mogelijk voorbereid. En dan is het eindelijk zover. Voor ruim 550 mensen in zo’n entourage te kunnen spelen is niet alleen logistiek een opgave.

Ook muzikaal is het spelen van een aantrekkelijk repertoire ondanks alle routine een hele klus. Van de honderden optredens die de HHK sinds haar oprichting in 1894 verzorgd moet hebben heeft de oudste muziekvereniging van de regio er, naar zeggen, nog nooit een gehad voor zoveel publiek. Bij ‘gewone’ concerten zit clubgebouw De Bestemming 2 maal propvol. Dat was voor 11 mei niet voldoende want de (digitale) aanmeldingen stroomden binnen. De belangstelling bleek zo groot dat er nog extra stoelen bij moesten worden gezet.

De toeschouwers van het jubileumoptreden stonden nochtans in een lange rij voor de ingang van
de sporthal die voor deze gelegenheid met man en macht was omgetoverd tot een tijdelijke muziektempel met een verrassend goede akoestiek. “We hadden nog wel veel meer stoelen neer kunnen zetten dan de 550 die er nu staan, maar op een gegeven moment zijn we er maar mee gestopt”, aldus HHK-secretaris Hans Heuseveldt voor aanvang. “Zoveel mensen hebben we nog nooit mogen begroeten. We zijn hier geweldig blij mee.” Verheugd was met name ook voorzitter Paul van Ommeren die in zijn openingswoordje met name de collega’s van de ‘eeuweling’, het KLM orkest, welkom heette.

Het contact tussen gastheer HHK en het KLM orkest is goed. De wetenschap dat de muzikanten op 11 mei nog geen optreden hadden gepland werd door het HHK bestuur in de voorbereiding op het jubileumconcert direct aangegrepen om het ensemble te vragen naar Hillegom te komen. Het ijzer smeden als het heet is wordt zo iets genoemd. Wel zo goochem natuurlijk, want je arrangeert daarmee niet alleen een publiekstrekker van formaat. Je verhoogt ook aanzienlijk de kwaliteitsfactor van je concert want het KLM orkest verzorgt doorgaans prima optredens.

Afgelopen zaterdagavond was daar bepaald geen uitzondering op. De HHK zorgde bovendien ook
voor een primeur. Want het was de eerste maal dat het luchtvaartensemble acte de presènce gaf op Hillegomse bodem. Het publiek vond het allemaal prima. Want wat beide orkesten zowel zelfstandig als tijdens hun kortdurende muzikale symbiose presteerden klonk als de spreekwoordelijke klok. Voor de pauze speelde de HHK een aantrekkelijk en gevarieerd programma met daarin onder meer muziekstukken die door eigen leden waren geschonken. Het KLM orkest deed er na de pauze nog een schepje bovenop en wederom genoot het aanwezige publiek met volle teugen.

Na 15 lekker in het gehoor liggende programma-onderdelen volgde de gezamenlijke apotheose en betraden ruim 125 muzikanten het podium. De HHK en hun gasten veroverden vervolgens massaal en muzikaal magistraal ad hoc ‘music hall’ De Vosse. De toehoorders gingen te horen aan de reacties spontaan uit hun dak.

Deel dit bericht .....

Hillegomse Harmonie Kapel

Aanmelden nieuwsbrief

Scroll naar boven

Door middel van dit formulier kun je je afmelden voor een repetitie of concert.