Veelzijdig Kerstconcert Hillegomse Harmonie Kapel

De HHK kan terugkijken op twee zeer geslaagde kerstconcerten op 21 en 22 december in het eigen gebouw De Bestemming. De zaal was beide keren tot de laatste plaats bezet, er moest zelfs nee worden verkocht aan belangstellenden. De nieuwe matinee voorstelling op zondag was voor velen aantrekkelijk. Op zondag werd het concert bijgewoond door wethouder Fred van Trigt en echtgenote.

De zaal was sfeervol versierd door een team vrijwilligers. De muzikanten hadden maanden gerepeteerd op de pittige stukken die zij ten gehore brachten. Met de medley “A Festive Christmas” zat de stemming er meteen in. De Jupiter Hymn begon rustig en ingetogen maar zwol aan tot een climax, waarbij alle muzikanten voluit meespeelden. Na “O Holy Night” kwam het lichtvoetige en vrolijke “Free World Fantasy” van Jacob de Haan, met een indrukwekkend slagwerk.

Dirigent Wim Notenboom vertelde het publiek dat er zoveel talent zit bij de HHK dat uit eigen gelederen zowel instrumentaal als vocaal het hele programma  wordt ingevuld. Zo speelde Linde Hamstra, ondersteund door het orkest, op viool het stuk “Schindler’s List”, dat met luid applaus werd beloond. Later trad het tienkoppige HH’Koortje op onder begeleiding van Reinbert Hamstra op de piano. Zij zongen vol verve het komische “Ode aan Kerst”.

Voor de pauze traden twee blokfluitleerlingen op onder leiding van Jeroen Bijl met gitaar, waarna zij samen met het opleidingsorkest HHooK “Familytime” speelden. Het HHooK bestaat uit zo’n 35 muzikanten, bijna de helft leerlingen, de rest muzikanten uit het Harmonie Orkest. 

Na de pauze speelde het HHooK nog diverse levendige nummers, waaronder het ritmische “Grandma got run over” en “I’m a Believer”. Tot ieders verrassing traden toen de muzikanten Isabelle Monster en Anna Osseweijer op met het zelfgekozen nummer “All I want for Christmas is You”. Het publiek genoot van hun swingende zang. In het stuk “Einsamer Hirte”, bekend als “Eenzame Herder” en beroemd door James Last en Gheorghe Zamfir, waren er diverse prima gespeelde solo partijen. Geen makkelijke opgave op een vol podium waar het behoorlijk warm was. Nog een verrassing was het snel gezongen “Jingle Bells?”, dat Andrea Notenboom professioneel neerzette, in de stijl van Barbara Streisand. 

Na het stuk “A Gleeful Christmas”, dat deed denken aan een Big Band, was er een dankwoord van voorzitter Paul van Ommeren aan alle leden voor het mooie programma, waar hard voor is gewerkt. Liefst had de voorzitter alle muzikanten van bloemen voorzien voor hun fantastische prestatie. Als slot werd het stemmige “Ere zij God” uit volle borst door iedereen meegezongen. 

Op zondagmiddag werd Corry Pieters in het zonnetje gezet door de voorzitter. Zij speelt al 40 jaar klarinet bij de HHK en kreeg hiervoor de speciale speld opgespeld en ontving een bos bloemen. Blij verrast nam ze ook nog het kerstboompje in ontvangst, met ballen met goede wensen van de collega-muzikanten. Na afloop van de voorstellingen bleef het nog lang gezellig in de Bestemming.

Foto's: HaCo Fotografie

Deel dit bericht .....

Hillegomse Harmonie Kapel

Aanmelden nieuwsbrief

Scroll naar boven

Door middel van dit formulier kun je je afmelden voor een repetitie of concert.