Vitrine ter nagedachtenis Ad Turkenburg onthuld

Nieuwjaarsreceptie 2020 HC2_2314

HHK SLUIT BIJZONDER JUBILEUMJAAR AF

Door Bas de Groot.
Voorzitter Paul van Ommeren van de Hillegomse Harmonie Kapel blikte tijdens de nieuwjaarsreceptie van ‘zijn vereniging’ op 5 januari terug op een memorabel jubileumjaar. Een jaar dat in januari 2019 begon met de uitreiking door burgemeester Arie van Erk van de gemeentelijke erepenning vanwege het 125 jarig verenigingsbestaan en de tijdens al die jaren voortdurende culturele bijdragen van de HHK aan de Hillegomse gemeenschap.

Het afgelopen jaar werd dat bijzondere moment gevolgd door een aantal optredens die -mede – in verband stonden met het jubileum. Zo was daar in mei het gezamenlijke concert met het KLM orkest in een uitverkochte sporthal De Vosse en de twee ontmoetingen met de muzikale collega’s van ‘Concordia’ uit Maaseik (België). Een ander hoogtepunt was de deelname aan Hillegom Romantique in de Hoftuin. Op 1 november j.l. werd het jubileum groots gevierd. Twee stijf uitverkochte Kerstconcerten vormden de apotheose van tal van optredens waarbij de jubilerende vereniging zich in diverse samenstellingen en disciplines op Hillegomse podia manifesteerde.

Afgelopen zondag viel er weer een hoogtepunt(tje) in de HHK historie te noteren, namelijk de onthulling van een speciale vitrine ter nagedachtenis van de nu ruim 2 jaar geleden te vroeg overleden Ad Turkenburg. De vereniging mist Ad Turkenburg, naast enthousiast muzikant, 30 jaar bestuurslid, bibliothecaris, contactpersoon HarFa opleiding, arrangeur en oprichter en dirigent van het opleidingsorkest nog steeds erg. “Ad maakte geen muziek, Ad was muziek” bewonderde preses Paul van Ommeren de vele verdiensten van Ad.

Het bestuur wil zijn naam daarom in ere houden. En zo werd het idee geboren om dat door middel van een nieuwe prijzenkast te doen. Toen een supporter van de HHK dat hoorde bood hij aan de vitrine deels te sponsoren. “We zijn hem als HHK daarvoor bijzonder erkentelijk” prees Van Ommeren de sympathieke geste van de gulle gever die anoniem wenst te blijven.

In de nieuwe vitrine, die een mooi plekje in de bestuurskamer heeft gekregen, hebben naast een portret van Ad Turkenburg, een door de Harmonie Concordia uit Maaseik geschonken beeldje dat herinnert aan de Bourgondische tijd, de gemeentelijke erepenning en de penning die de HHK ter gelegenheid van het eeuwfeest ontving, een plekje gekregen. Turkenburgs jubileumspeld en het origineel van diens compositie ‘Changing Moods’ zijn andere tastbare herinneringen aan deze verenigingsman pur sang.

De vitrine werd door Ad Turkenburgs weduwe Carole, in het bijzijn van dochter Yara en zoon Floris onthuld. “Prachtig dat jullie dit ter nagedachtenis van Ad hebben gedaan” was de emotionele reactie van Carole Turkenburg.” Ik mis hem nog elke dag. Dit gebaar geeft me een enorme mentale steun. Dank uit de grond van mijn hart”. 

Deel dit bericht .....

Hillegomse Harmonie Kapel

Aanmelden nieuwsbrief

Scroll naar boven

Door middel van dit formulier kun je je afmelden voor een repetitie of concert.