Concordia uit Maaseik in België, te gast bij de HHK

Concordia in Hillegom

Om even over tienen op zondag 5 mei 2019 arriveerde een bus uit Maaseik in Hillegom met zo’n zevenendertig muzikanten, bestuursleden en vrijwilligers van het Koninklijke Harmonie Concordia uit Maaseik, België. De gasten werden hartelijk ontvangen met koffie en eigengemaakt gebak door de Hillegomse Harmonie Kapel in De Bestemming. Zij waren verrast dat half Hillegom de vlag voor hen had uitgestoken. 

Een half jaar geleden was er contact geweest tussen de beiden orkesten, hetgeen resulteerde in een eerste bezoek vanuit België, met name om de bloementuin Keukenhof te bezoeken. Na de rit van tweeënhalf uur ging de welverdiende koffie er goed in en was er een geanimeerde kennismaking met elkaar. Om elf uur vertrok de bus met gids Hans Beelen, kweker, voor een ritje via de FBT showtuin, langs de duinen en een korte stop bij het kasteel Keukenhof. Er waren geen mooie bollenvelden meer maar Hans had mooie verhalen te vertellen en had al snel de lachers op zijn hand. “Hij heeft een apart karikatuur”, was te horen van een van de dames. 

Daarna was er tot half vier de tijd om alles op Keukenhof te bekijken en te genieten van het warmer wordende weer. Ondanks dat er al diverse perken waren uitgebloeid was er nog genoeg moois te bewonderen. Ook in de paviljoens genoot men van orchideeën, alstroemeria’s, lelies, de bruidsjurk en voorlichting over het kweken van tulpen. Menig terrasje werd bezocht. Moe maar voldaan trof iedereen elkaar weer in de bus, waarna in De Bestemming de drankjes klaar stonden. Veel muzikanten van de HHK kwamen kennismaken met de muzikanten uit Maaseik. Concordia bleek zelfs ouder te zijn dan de HHK, in oktober bestaat zij 136 jaar. De dirigenten namen de kans waar om met elkaar af te stemmen voor het concert op 12 juli aanstaande. Dan is de Hillegomse Harmonie Kapel te gast in Maaseik, waar zij samen met Concordia op het 5e Zomerconcert in de Agnetentuin van Maaseik zal spelen. 

Na de heerlijke barbecue bedankte voorzitter Ger Rijks van Concordia de HHK voor het fantastische onthaal in Hillegom. Hij overhandigde voorzitter Paul van Ommeren een prachtig houten beeldje van de broers Jan en Hubert Van Eyck, beroemde 15e-eeuwse schilders uit Maaseik. Het origineel staat op het Marktplein in Maaseik. Er was een dankwoord van Paul van Ommeren aan de vele vrijwilligers van de HHK die deze dag tot een succes hadden gemaakt. De vereniging kijkt uit naar het bezoek aan Maaseik op 12 juli. Om acht uur stonden de achterblijvers de bus naar Maaseik uit te zwaaien.

Beste bestuur en leden Harmonie Kapel,

Graag willen wij jullie van harte bedanken voor de geweldige opvang, het prachtig programma, superreceptie en barbecue van afgelopen weekend. Het was een gezellig samenzijn, alsof de leden van beide vereniging elkaar al jaren kenden. Dat belooft voor de toekomst!

Wij verheugen ons op jullie komst, het samenspel in De Agnetentuin op 12 juli en het hele weekend. We gaan nu al duimen voor prachtig weer.

Nogmaals dank,
Covoorzitters Ann Bleukx en Ger Rijks,
Bestuursleden, leden, muzikanten en sympathisanten
Koninklijke Harmonie Concordia Maaseik

Deel dit bericht .....

Hillegomse Harmonie Kapel

Aanmelden nieuwsbrief

Scroll naar boven

Door middel van dit formulier kun je je afmelden voor een repetitie of concert.