Hillegom Romantique 2023 – Wat was het weer gezellig

HC1_7951

Zondagochtend 2 juli, om 08:30 uur is het al een drukte van jewelste in de Hoftuin voor het gemeentehuis in Hillegom. Een grote groep mensen zijn druk bezig de Hoftuin te veranderen in een concertzaal in de open lucht met een romantisch tintje. Vandaag organiseert de Hillegomse Harmonie Kapel voor de vijfde maal Hillegom Romantique. De naam zegt het al, een romantisch evenement in het centrum van Hillegom. Een idee ooit ontsproten aan het brein van de dirigent Wim Notenboom en vervolgens door de hele vereniging opgepakt om er een fantastisch evenement van te maken. En dat lukte ook vandaag weer met optredens van heel veel verenigingen.

Hillegom Romantique werd geopend door wethouder Karin Hoekstra. Dit jaar is ook de wethouder helemaal gekleed in een romantische outfit. Het levert haar een applaus op van het publiek maar vooral ook van de HHK. De wethouder roemt het evenement en heeft voor de gelegenheid de dorpsdichter Amanda van Diemen gevraagd een toepasselijk gedicht te schrijven. Hillegom Romantique wordt door de wethouder geopend door het gedicht voor te dragen.

Waar nu het moment

Waar het hart groeit
Waar kunst en muziek
Waar liefde opbloeit
Waar een vleug romantiek

Waar armen omarmen
Steenrijke zielen
Waar harten verwarmen
En liefdevol knielen

Waar prachtig en pralig
Waar samen in één
Waar zwijgzaam en talig
Waar niemand alleen

Waar vreemd welbekend
Waar tijd een blok om
Waar nu het moment
Is romantisch Hillegom

Na de opening wordt de aftrap gedaan door het Harmonieorkest van de Hillegomse Harmonie Kapel. Zoals gewoonlijk is het hele orkest gekleed in een romantische stijl. Het valt op dat de leden steeds meer werk maken van hun kleding. Daarmee is het concert niet alleen leuk om te horen maar ook heel leuk om te zien. Na de HHK volgt een afwisselend programma met vervolgens optredens van het Shantykoor ’t Bollenhart, het HE Koor, de Klezmer groep van de Hillegomse Muziekschool, het opleidingsorkest van de HHK en de balletschool van Martha de Rijk.

Een shantykoor is altijd welkom bij een evenement als deze. De heren lieten weer bekende en onbekende liederen horen. Het levert altijd sfeer op als zij zingen. Het HE koor is een samengesteld koor met leden van de koren Eigenwijs en Himonos. Onder leiding van Ied van Lierop werd een mooi feestje gebouwd. De overbekende liedjes sloegen goed in bij het publiek die in groten getale naar de Hoftuin waren gekomen.

De Klezmer groep is een mooi gezelschap die ook alle jaren meegedaan hebben met Hillegom Romantique. Met slechts zeven personen, uiteraard in romantische stijl gekleed, wordt muziek gemaakt in hun eigen stijl. Heel anders dan de andere muziekstijlen die je verder de middag hoort. Het optreden wordt heel erg gewaardeerd en trok ook veel belangstelling.Het opleidingsorkest van de HHK, of te wel het HHooK, is een volwaardig orkest onder leiding van Jeroen Bijl. De naam opleidingsorkest is wat misleidend als je het niveau hoort waarop het orkest musiceert. Helemaal in stijl krijgen ook zij het nodige applaus.

Nog een trouwe gast is de dansschool van Martha de Rijk. De HHK heeft voor de danseressen een heus podium gebouwd waarop gedanst kan worden. Niet zo heel groot als de dames en heren gewend zijn, maar er wordt ieder jaar een passend programma uitgevoerd.

Het was niet alleen muziek en dans in de Hoftuin. Ook een aantal kunstenaars van Kunst uit Hillegom hadden een aantal kraampjes opgezet waarin zij hun prachtige creaties hadden tentoongesteld. De kunstenaars maakten met hun aanwezigheid het evenement nog completer. Ook zij hadden overigens hun kleding aangepast aan het evenement.

Zijn de meeste deelnemers gekleed in romantische stijl, ook de bezoekers doen daar hard aan mee. Ieder jaar zie je steeds mensen verkleed naar de Hoftuin komen. De ene creatie nog mooier dan de ander. Niet om elkaar de loef af te steken, maar vooral om van Hillegom Romantique een heel mooi evenement te maken. De Hoftuin gaf een mooi romantisch beeld met al die mooie mensen. Wat ook wel bijdraagt aan de sfeer is dat het publiek geen stoelen tot hun beschikking krijgen maar grote hooibalen. Met de hooibalen worden overal zitjes gecreëerd. En kreeg je door alle optredens dorst, er was ook een horecapunt waar je drankjes, ijs en suikerspinnen kon halen.

Tegen vijven wordt het evenement afgesloten maar niet voordat een grand finale wordt gegeven. Alle deelnemers verzamelen zich voor het gemeentehuis waar onder leiding van de dirigenten Wim Notenboom en Ied van Lierop twee nummers van The Beatles ten gehore wordt gebracht. Ook de dansschool completeerde de grand finale met een speciaal ingestudeerde dans. Hillegom Romantique is ook na vijf edities een lust oog en oor.
Volgend jaar op de eerste zondag van juli hopelijk de zesde editie.

Deel dit bericht .....

Hillegomse Harmonie Kapel

Aanmelden nieuwsbrief

Scroll naar boven

Door middel van dit formulier kun je je afmelden voor een repetitie of concert.