Verslag reis naar Maaseik

Hillegomse Harmonie Kapel beleeft spetterend weekend in Maaseik België.
Het was een weekend, dat de muzikanten met aanhang van Hillegomse Harmonie Kapel nog lang zullen heugen. Zij waren uitgenodigd door de Koninklijke Harmonie Concordia Maaseik om samen met hen op te treden in de tuin van B&B Agnetenklooster in Maaseik.

Op vrijdag 12 juli om tien uur vertrok de dubbeldeks bus met 76 personen, waaronder 55 muzikanten, naar Den Bosch, waar men de gelegenheid kreeg om rond te wandelen en te lunchen. Onderweg werd de lucht steeds zwarter en begon het flink te regenen, zodat men zich ernstig zorgen begon te maken over het optreden in de buitenlucht ’s avonds in Maaseik. Gelukkig was het weer droog bij aankomst in het hotel in landelijk Roosteren, waar twee overnachtingen waren gereserveerd. Na een korte pauze reed de bus naar Maaseik, waar de HHK hartelijk welkom werd geheten in het clubgebouw van Concordia door bestuur en vrijwilligers. Er stond heerlijke soep met brood klaar voor de gasten uit Hillegom. 

Om half zeven was de repetitie in de tuin, er zouden ook twee nummers met de beide orkesten samen worden uitgevoerd. Tot ieders blijdschap bleef het de hele avond zonnig. De besloten tuin stroomde vol met ongeveer vierhonderd bezoekers, die gezellig met hun drankje aan tafeltjes plaatsnamen. Om half acht opende de jonge Percussiegroep Concordia het concert met vier nummers, gevolgd door een kort optreden van het Instaporkest. 

Het publiek genoot daarna met volle teugen van een afwisselend concert van Concordia onder leiding van Leon Frantzen en de HHK onder leiding van Wim Notenboom. Ook de muzikanten genoten van elkaars optreden. Als slot kwamen de beide orkesten op het podium. Staande brachten zij “Thank you for the music” van Don Campbell en “Holyrood” van Kenneth Alford. Voor het publiek was deze finale een indrukwekkend slot van een sfeervolle muzikale avond. Voor de muzikanten was het samen spelen een inspirerende ervaring. “Het zou leuk zijn als we elkaar vaker konden treffen”, was een veelgehoorde wens. Hoewel het frisser was geworden bleven mensen nog lang napraten in de gezellige tuin.

De volgende dag was er een vol programma in elkaar gezet door de activiteitencommissie van de HHK. ’s Morgens werd Kasteel Montfort, onder leiding van enthousiaste gidsen, bekeken. Het kasteel is gedeeltelijk prachtig gerestaureerd, vooral de keldergewelven waren indrukwekkend. Dit bezoek zal de HHK niet snel vergeten. Toen na veel geklim en geklauter om twaalf uur de welverdiende koffie met vlaai buiten zou worden geserveerd, brak er een enorme hoosbui los, zodat iedereen doorweekt naar binnen moest vluchten. Er werd snel geïmproviseerd door het personeel zodat men weldra binnen aan de koffie zat, al was de vlaai wel wat nat. 

Na een paar uur in het witte stadje Thorn, met leuke winkels en gezellige plekken om te lunchen, stond ’s middags ’t Slakkenhuys in Ospel op het programma. Vijf jaar geleden is Sjoerd Kessels begonnen met slakken te kweken nu genoemd de “Peelslak”, en zijn streven is om deze lekkernij weer op de menu’s te krijgen van restaurants in Nederland en België. Het familiebedrijf groeit gestaag, er zijn rondleidingen, lunches en diners, allen op afspraak. Voor de jeugd heeft ’t Slakkenhuys de enige echte Slakkenuniversiteit van Nederland opgericht. Na de interessante rondleiding, waar alles over de slak werd verteld, was er een drankje en een smakelijk borrelhapje, met slak natuurlijk. Sommigen gingen deze “challenge” niet aan, anderen namen stiekem nog een hapje. Al met al een verrassende excursie voor de HHK leden. 

’s Avonds was er een heerlijke barbecue in de tuin van het hotel, met aansluitend een spetterend feest in een zaal van het hotel, waar trompettist Jeffrey als dj tot twaalf uur een grote groep aan het dansen kreeg. Ook enkele bestuursleden en muzikanten van Concordia waren van de partij om te ervaren hoe de HHK feest kan vieren. 

Op zondagochtend was het weer vroeg op voor de ontvangst door de burgemeester van Maaseik, die het belang van muziek onderstreepte voor de verbroedering van mensen. Na de koffie met knapkoek waren er drie gidsen om de groep de wetenswaardigheden van Maaseik te vertellen tijdens een rondwandeling, waar vooral het Apotheek museum in de smaak viel. Alvorens weer naar Hillegom te vertrekken werd de HHK getrakteerd op een drankje, heerlijk eigengemaakt stoofvlees, goulash en de befaamde frietjes in zaal Van Eyck van Concordia. Het was leuk om te zien hoe de grote groep jongeren elkaar gevonden had dit weekend.

Voorzitter Paul van Ommeren bedankte het bestuur en vrijwilligers van Concordia voor het vorstelijke onthaal en hoopte dat dit niet de laatste keer zou zijn dat de verenigingen elkaar zouden treffen. Hij overhandigde als dank enkele tekeningen van historische plekken in Hillegom aan voorzitter Ger Rijks van Concordia. Er was een staande ovatie van de leden van de Hillegomse Harmonie Kapel. Vervolgens bedankte hij Eva en Marian van de activiteitencommissie voor de perfecte organisatie en dj Jeffrey voor zijn bijdrage aan een fantastisch weekend. Om half twee stond de bus voor en werden de Hillegommers uitgezwaaid met “Tot ziens.” De terugtocht verliep rustig, iedereen was moe van het intensieve maar zeer geslaagde weekend.

Foto's door Connie Heuseveldt

Deel dit bericht .....

Hillegomse Harmonie Kapel

Aanmelden nieuwsbrief

Scroll naar boven

Door middel van dit formulier kun je je afmelden voor een repetitie of concert.